Meer groen aan bedrijventerrein IABC

Plan Breda 12-10-2023

Het klimaat verandert waardoor de kans op hevige regenbuien en wateroverlast toeneemt. Daarom investeert de gemeente Breda in locaties die vergroend kunnen worden (tegels eruit, planten erin). 

Update 12 oktober 2023

De reactietermijn is voorbij. We hebben drie reacties ontvangen. De plannen worden op basis van de reacties gewijzigd. Het trottoir aan de kant van de Jumbo blijft over de gehele lengte gehandhaafd. Dit wordt gebruikt door voetgangers en werknemers van Jumbo, is de opstelplaats van deelscooters en er staat een brievenbus. De werkzaamheden voeren we voor het einde van het jaar uit, mits het weer het toelaat.

De tekening van het gewijzigde plan vind je onderaan deze pagina.

Verharding verwijderen

De gemeente wil Breda met Stad in het Park meer op de kaart zetten, de achteruitgang van biodiversiteit terugdringen en meer water op een natuurlijke manier laten infiltreren. Daarom versmallen we voetpaden waar het kan en verwijderen we overbodige verharding. Het bord markeert een van deze locaties.  

Werkzaamheden en locatie(s) 

Tegenover de onderstaande huisnummers worden overbodige voetpaden verwijderd en berm toegevoegd (ingezaaid met een eikenprocessiemengsel). De locaties zijn weergegeven op de afbeeldingen in de bijlagen.

IABC

5228 Jansen Huijbregts 5258 
5228 Van lier  
5257 Frigo 
5224 Ssangyong 
5252 Sligro 
5176 Smeding  

IABC / Kruisvoortstraat

5104 Jumbo  
5102 Fresh Kampo  
5103 Samsung  
5101 A Budget home store  

Met deze maatregelen proberen we bij te dragen aan een meer duurzame omgeving die de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups moet stimuleren. We creëren op deze manier een groter infiltratie oppervlakte voor water. Het weghalen van tegels (ruim 1.200m2) draagt bij aan minder hitte, meer infiltratie, het aanvullen van grondwater en minder wateroverlast.

De werkzaamheden zullen aan het einde van het derde kwartaal van 2023 worden uitgevoerd. 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen